Laren speelde zaterdag in het rode reservetenue. Aan de bal Wessel Roest.

SV Laren '99 pakt winst (3-4) tegen Buitenboys

Sport

LAREN - Het eerste elftal van SV Laren'99 trad zaterdag tegen de Almeerse club Buitenboys aan in de nieuwe reserve tenues en zonder de vakantie vierende Wouter Boogers. Gijs Vermeijs stond na een blessure voor het eerst dit seizoen in de basis.

Buitenboys had evenveel punten verzameld als de Laarders en wilde het spel bepalen. En dat lukte ook. Direct na de aftrap ging de handige linksbuiten er vandoor en liet de bonkige spits met een kopbal scoren. Binnen dertig seconden was het al 1-0. De vele meegereisde Larense toeschouwers hielden hun hart vast, denkend aan vorige week. Maar Laren verzette de bakens en na vijf minuten mikte Bart Kaarsgaren op de lat en de bal leek achter de doellijn te stuiten. De veelvuldig vlaggende grensrechter vond dit nu juist geen doelpunt en hield de vlag naar beneden.
Het spel ging op en neer. Buitenboys mikte op de paal en een doelpunt van de gastheren werd afgekeurd. Na een half uur kwam Laren op gelijke hoogte. De uitblinkende Jeroen Roest werd gevloerd en de toegekende penalty werd prima ingeschoten door Joey Franken (1-1). Toch kwam Buitenboys net voor rust op 2-1 na een vloeiende aanval. Hierna kwam Joey Franken nog alleen voor een leeg doel. Maar ook nu volgde de scheidsrechten het onbegrijpelijke vlagsignaal van de grensrechter.
Na de thee waren de rollen omgedraaid. Binnen vijf minuten was de stand omgedraaid naar 2-3 door doelpunten van Bart Kaarsgaren en Joey Franken. Tien minuten laten wist ook Wessel Roest het net te vinden (2-4) en leek de wedstrijd gespeeld. Buitenboys probeerde nog wel van alles en kwam via een prachtige actie en schot van de spits tien minuten voor het einde op 3-4. Maar verder liet de Laren ploeg het niet komen.
De derde plaats wordt nu bezet met drie punten achterstand op de twee koplopers. Een van de koplopers is NITA uit Nieuwer Ter Aa en daar moet komende zaterdag in een uitwedstrijd tegen worden gespeeld. Een heuse topper die begint om 14.30 uur.