Anna's Hoeve is niet langer het decor.
Anna's Hoeve is niet langer het decor. (Foto: Bastiaan Miché)

Oudste cross van Nederland komt naar Laren

  Sport

LAREN - Anna's Hoeve is niet langer het decor van de Maple Leaf Cross. Vanwege de komst van de HOV moet de Gooise Atletiek Club (GAC) nu uitwijken. Een nieuw en net zo uitdagend parcours is gevonden op Larens grondgebied.

Het terrein van het waterleidinggebied is het nieuwe thuis van de oudste cross van Nederland. Sinds 1946 staat de Maple Leaf Cross, een eerbetoon aan de Canadese bevrijders, op de agenda. Zondag 4 november denderen de hardlopers voor het eerst door dit stukje natuur. De start is bij het Sint Jans Kerkhof in Laren.

"Het wordt pittig", stelt racedirecteur Louran van Keulen. "De Maple Leaf Cross staat bekend als een zwaar parcours. Daarom komen er ook zo veel topatleten en recreanten op af. Het nieuwe parcours is zeker net zo uitdagend. Ook hier is een prachtige kuil waar we doorheen kunnen rossen en er is een gedeelte met mul zand. Het wordt leuk", klinkt Van Keulen enthousiast.
Dat het GAC moet uitwijken, kwam toch nog als verrassing. De mededeling van het Goois Natuurreservaat (GNR) dat er geen evenementen meer kunnen plaatsvinden in Anna's Hoeve, kwam vrij laat. Maar het GNR bood een goed alternatief. De racedirecteur sluit een terugkeer in de toekomst naar het Hilversumse natuurgebied niet uit. "Maar eerst deze maar eens organiseren."
Inmiddels lopen de aanmeldingen binnen. Ieder jaar verschijnen in totaal zo'n zeven- à achthonderd hardlopers aan de start.

Meer berichten