Overtreding op Wessel Roest.

SV Laren'99 in slotfase onderuit tegen koploper

Sport

LAREN - SV Laren'99 heeft vanmiddag drie punten laten liggen in Nieuwer Ter Aar. De eindstand tegen koploper NiTA werd in de slotfase bepaald en resulteerde in een 2-1 verlies.

De Larense ploeg trad aan tegen het nog zonder puntverlies zijnde NiTA en had de opstelling ietsjes gewijzigd. Jeroen Roest nam de rechter spitspositie in en Mark Hop versterkte het middenveld. Het werd een fysiek potje voetbal waarbij al na tien seconden de toon werd gezet. De aftrap werd teruggespeeld naar Bart Kaarsgaren en hij werd direct fors onderuit gehaald. Laren pakte het initiatief en Wessel Roest mikte de bal op de lat van het NiTA-doel.
Zoals bijna elke wedstrijd tot nu toe kwam Laren ook nu snel op achterstand. Na zes minuten kapte de rechterspits drie Larense verdedigers uit en wist met een slidingschot ook keeper Ingmar van Rosmalen te verschalken (1-0). Maar Laren zat niet stil en in de zeventiende minuut pakte spits Wessel Roest de bal van de keeper af bij het uitverdedigen. Roest werd vast gepakt en dit leverde een gele kaart op voor de keeper en een penalty die door Joey Franken prima werd ingeschoten. (1-1). Dit was ook de ruststand.

Na de thee drong NiTA aan en de Larense ploeg kon alleen nog verdedigen. Felle duels werden op alle delen van het veld uitgevochten, maar veel kansen leverde dat uiteindelijk niet op, hoewel de sterk spelende Stijn Creemers nog wel een bal uit het doel moest koppen. In het laatste kwartier kwamen er door de ruimte nog wat gevaarlijke Larense uitvallen, maar vijf minuten voor tijd wist NiTA uiteindelijk uit een corner met een kopbal toch nog te scoren (2-1). Hierna waren er nog Larense doelpogingen en ook enkele wissels maar dat leverde niets meer op. Laren heeft gestreden voor wat het waard was, maar moet even afhaken in de kampioenstrijd.

Volgende wedstrijden: dinsdag 23 oktober, aanvang 20.00: Beker SV Laren'99-Altius en zaterdag 27 oktober, aanvang 14.30: competitieduel SV Laren'99-Kockengen.

Kopbal voor 2-1.
Strafschop door Joey Franken: 1-1.