Een moment uit de wedstrijd.

Accu snel leeg bij SV Laren'99

Sport

LAREN - Prachtige weersomstandigheden, een superveld en een aardige supportersschare leken de ingrediënten voor een heerlijke wedstrijd om de twee nederlagen van afgelopen week weg te spoelen. Zonder de geblesseerde Joost Knuvers en de afwezige Wouter Boogers moest trainer Robert Tessaro het nodige improviseren om Kockengen te bestrijden. Rick Hoofd startte centraal achterin en Mark Hop mocht zich verdienstelijk maken op het middenveld. Laren kwam echter bedrogen uit.

Het begin van de wedstrijd begon aarzelend bij beide partijen maar al snel wist Laren het initiatief naar zich toe te trekken, waarbij Kockengen zich ver liet inzakken waardoor er weinig mogelijkheden tot scoren ontstonden. Bij een van de spaarzame aanvallen van Kockengen wist Wessel Roest de bal te veroveren, via een snelle counter Gijs Vermijs te bereiken en via een voorzet - die in een kluts eindigde - tikte Bart Kaarsgaren de 1-0 binnen. De fase die daarop volgde was volledig voor SV Laren'99. Mark Hop kreeg een meer dan uitstekende mogelijkheid om de 2-0 op het bord te zetten, maar zijn schot miste precisie.

Dit moment was het keerpunt van de wedstrijd. Kockengen werd wakker en liet al snel zien dat zij niet naar Laren waren gekomen om daar de punten te laten liggen. Een afgekeurd buitenspeldoelpunt was de eerste waarschuwing, maar een paar minuten later stond toch de 1-1 op het scorebord waarbij de Larense defensie even aan buitenspel dacht. Het vervolg van de eerste helft was niet goed van Laren zijde, er werd te weinig gevoetbald en werden individuele oplossingen gezocht. Kockengen profiteerde hier simpel van en wist in de 40ste minuut de bal te ontfutselen. Middels een snelle counter werd keeper Ingmar van Rosmalen simpel verschalkt: 1-2.

Na de rust bleef Laren matig spelen. Kockengen daarentegen was in alle opzichten en in alle situaties feller. In de 55ste minuut werd wederom zwak verdedigd op een voorzet en kon ongehinderd de 1-3 worden ingekopt. Tessaro probeerde het tij nog te keren met twee wissels, maar ook deze wijzigingen leverden niet het gewenste resultaat op en kon Kockengen in de 64ste minuut de 1-4 aantekenen. In de laatste vijf minuten nog drie doelpunten waardoor de wedstrijd resulteerde in: 2-6.

Zaterdag 3 november speelt Laren bij OSM'75 uit Maarssen, de club waar voormalig Laren-trainer Fred Roest nu hoofdtrainer is.