SV Laren'99 gaat in zee met trainer Fred Roest | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Fred Roest was eerder hoofdtrainer van SV Laren'99. Komend seizoen keert hij na een uitstap naar OSM'75 in Maarssen terug bij 'zijn' club.
Fred Roest was eerder hoofdtrainer van SV Laren'99. Komend seizoen keert hij na een uitstap naar OSM'75 in Maarssen terug bij 'zijn' club. (Foto: Bob Awick)

SV Laren'99 gaat in zee met trainer Fred Roest

  Sport

LAREN - Laarder Fred Roest (48) keert met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2019/2020 terug als hoofdtrainer bij SV Laren'99. De selectie van Laren is hierover zojuist ingelicht.

Afgelopen dinsdag heeft Roest bij het bestuur en zijn elftal van zijn huidige club - OSM'75 in Maarssen - zijn vertrek aangekondigd. De stemming daar was na zijn mededeling gelaten. "Zij zijn erg teleurgesteld en wilden graag met mij verder", aldus Roest, die als belangrijkste reden voor zijn vertrek aangeeft dat de afstand en de reistijd die hij daaraan kwijt is hem parten spelen. Dat valt voor hem als eigenaar van een goedlopend hoveniersbedrijf en als hoofd van een druk gezin niet altijd mee. Desalniettemin maakt hij met veel plezier zijn seizoen bij OSM'75 af, maar kijkt hij ook uit naar zijn terugkomst bij SV Laren'99.

Aan SV Laren'99-voorzitter André Resing de vraag of er nog andere kandidaten waren. "Uit een enquête, die onder onder anderen de spelers is gehouden, kwam de naam van Fred verreweg het meest naar voren. Ook van spelers die in het verleden weleens kritisch over hem waren." Daarom heeft het bestuur besloten om eerst Roest te polsen voordat er überhaupt een vacature zou uitgaan. Tijdens een oriënterend gesprek met de voorzitter - en later ook met assistent-trainer Walter Bout - bleken de neuzen al snel dezelfde kant op te staan en heeft het bestuur besloten om opnieuw met Roest in zee te gaan. Een contract voor twee jaar wordt op korte termijn getekend.

De huidige trainer Robert Tessaro heeft bij het SV Laren'99-bestuur begin november al aangeven dat zijn ambities niet meer bij SV Laren'99 lagen. Zeer teleurstellend vindt Resing: "Omdat we destijds bij onze zoektocht naar een nieuwe trainer niet over één nacht ijs zijn gegaan." Tessaro maakt overigens wel zijn seizoen bij de club aan het Schuilkerkpad af. De hoofdmacht van Laren staat nu op een vierde plek in de ranglijst.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>