Foto: PR

Algehele afgelasting amateurvoetbal

  Sport

BEL - De amateurvoetbalwedstrijden zijn voor dit weekend al door de KNVB afgelast. "Het winterweer zorgt ervoor dat er zaterdag een algehele afgelasting geldt voor de districten Noord, Oost, Zuid I en II en West I en II. Voor de zondag geldt dat eveneens voor de districten Noord, Oost en Zuid I en II én de B-categorie in de districten West I en II", aldus de KNVB.

Voor het landelijke amateurvoetbal is geen algehele afgelasting van toepassing. Hieronder vallen onder andere de Tweede divisie mannen tot en met Hoofdklasse mannen, maar ook de KNVB Beker vrouwen, waar dit weekend de achtste finales op het programma staan. Ook de Jeugdcup O19, O15 en O13 - waar eveneens de achtste finales op het programma staan - behoren tot het landelijk amateurvoetbal en zijn dus voorlopig niet afgelast.

Zaterdag wordt om uiterlijk 12.00 uur een beslissing genomen over de categorie A-competities West I en West II. KNVB: "Naast dat het in deze districten altijd relatief iets zachter is qua weer, is er tevens een groot aantal kunstgrasvelden, waarvan het nu nog niet zeker is of dat deze zondag wel of niet bespeelbaar zijn. Dit als gevolg van de verwachte hogere temperaturen."

Meer berichten