Spelsituatie vanuit een corner.
Spelsituatie vanuit een corner. Foto: PR

SV Laren'99deelt punten met OSM'75: 3-3

Sport

LAREN - De wedstrijd SV Laren'99 tegen OSM'75 begon met een minuut stilte voor Cees Koppel. Hij was vaste supporter van het vlaggenschip en al decennia betrokken bij het voetbal in Laren.

Er was een speciaal tintje aan deze wedstrijd. OSM'75 staat onder leiding van Fred Roest, die volgend seizoen hoofdtrainer van SV Laren'99 wordt.
Laren werd wederom begeleid door Walter Bout en Gert Willigenburg en miste in iedere linie belangrijke spelers. In dit inhaalweekend waren Wouter Bogaars in de verdediging en aanvoerder Bart Kaarsgaren in het middenveld afwezig, en de voorhoede miste wederom topscorer Joey Franken en spits Jordi Karssen kon slechts het laatste deel van de wedstrijd worden ingezet.

De 'gehandicapte' Larense ploeg kwam dapper uit de startblokken en in de eerste helft ging het goed gelijk op. Laren gaf weinig weg en kwam via Gijs Vermijs op een 1-0 voorsprong. Hierna kwam Jeroen Roest nog alleen voor de doelman, maar wist helaas niet te scoren. Voor rust moest linkerspits Jorn van Rosmalen al vervangen worden door Koen de Groot.

Na de rust volgde een hectische tweede helft. Al snel kwam OSM'75 op 1-1 na een zondagsschot van de linkerspits die over doelman Ingmar van Rosmalen onder lat verdween. En even later werd het nog erger nadat de ploeg uit Maarssen een penalty kreeg toegewezen (1-2). Ook de Laren ploeg kreeg aan de andere kant een terechte penalty die door Thomas Roest verzilverd werd (2-2). In de 64ste minuut wist Gijs Verwijs zijn tweede treffer te maken: 3-2. En Laren had op rozen kunnen zitten toen er nog een penalty werd toegekend, maar de harde inzet van Thomas Roest ging via de binnenkant van de paal uit het doel.

Even later kreeg Foke Morsink, die de centrale verdediging vormde met zijn broer Marcus, zijn tweede gele kaart. De thuisclub kreeg het nu moeilijk met tien man omdat OSM'75 natuurlijk de druk opvoerde. Na een communicatiefoutje in de achterhoede wisten de bezoekers alsnog de gelijkmaker in te tikken (3-3). Met dit gelijke spel werd het eerste punt van het kalenderjaar 2019 behaald.

Deze week begint Larbi Essabbar met zijn interim trainerschap en volgende week wordt onder zijn leiding in de uitwedstrijd tegen en in Hilversum tegen FC Hilversum aangetreden. Aanvang 14.00 uur.