Foto: Bastiaan Miché

Laren houdt het lang vol tegen FC Hilversum, maar verliest toch

  Sport

LAREN - Lange tijd wist Laren'99 het FC Hilversum knap lastig te maken en hield de ploeg van interim-trainer Larbi Essabar eveneens lange tijd stand. Maar uiteindelijk was de kampioenskandidaat in de derde klasse toch een maatje te groot voor de promovendus: 4-1.

Laren begon zaterdag op Sportpark Crailoo sterk en de jonge spelers lieten zich niet intimederen door de gelouterde spelers van Hilversum: duels werden gewonnen en ook fysiek stond Laren er goed voor. De eerste helft kende een gelijkopgaande strijd met diverse kansen over en weer. 

Ook na rust - stand nog 0-0 - begon Laren goed. Maar al snel bleek dat trainer Karel Bonsink van Hilversum zijn elftal duidelijk de opdracht had gegeven om meer druk te zetten. Al snel kregen de zwart-witten het lastiger. Dat leidde in de zeventigste minuut tot de openingstreffer. Uit een directe vrije trap maakte  Fernando Piqué de 1-0.

Via offensieve wissels probeerde Laren het tij te keren. Bijna was de ploeg succesvol, maar uit een counter verdubbelde Hilversum de score en besliste daarmee het duel.  Via Tonnie Cusell, die ook al de 2-0 maakte, en Jerraynell van der Pol liepen de groen-witten nog uit naar 4-0. In de slotminuut maakte Jordi Karssen nog een eretreffer. 

Door het verlies zakt Laren een plaatsje, van 6 naar 7, in de stand. Komende zaterdag treft de ploeg opnieuw een kampioenskandidaat: NiTA, maar dan op eigen veld. Hoewel er zeker nog een gat zit tussen Laren en de onderste ploegen zal het in de resterende negen duels nog echt een aantal punten moeten pakken om zeker te zijn van handhaving. 

Meer berichten