Noor en Olivier Suttorp staan van jongs af aan op de ski's en beoefenen hun sport op topniveau in het juniorenselectieteam.
Noor en Olivier Suttorp staan van jongs af aan op de ski's en beoefenen hun sport op topniveau in het juniorenselectieteam. (Foto's: Bob Awick)

Noor (11) en Olivier Suttorp (14) uit Laren skiën op topniveau

  Sport

LAREN - Noor (11) en Olivier (14) Suttorp skiën allebei op hoog niveau en dat betekent minimaal twee keer per week trainen in Zoetermeer en daarnaast drie conditietrainingen op school of thuis. De twee kinderen hebben het graag over voor hun sport. Voor vader Robert Suttorp betekent de hobby van zijn kinderen een grote tijdsinvestering, die hij ook graag voor lief neemt. Trots laat hij een foto zien van zijn dochter die naar beneden slalomt in de International Kidstrophy. "We krijgen er veel plezier voor terug."

"Bij de start van een wedstrijd voel ik me zenuwachtig, maar eenmaal beneden ben ik altijd opgelucht en blij", vertelt Noor Suttorp. Zij skiede eind maart voor de International Kidstrophy in Zauchensee in Oostenrijk. "De eerste ronde eindigde ik als tiende en de tweede keer als zevende", vat ze haar meest recente resultaat samen. Deze wedstrijd, waaraan 22 landen meedoen, is een van de klassiekers in het juniorenskiën. In 2018 haalde de talentvolle Larense zelfs de tweede plaats, maar ook dit jaar is zij tevreden over haar resultaat. "Het verschil met de winnaar was 1,4 seconde", licht vader Robert Suttorp toe.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten