De banen van TV Eemnes vormen in augustus weer het decor van het Eemnes Open Tennis Toernooi.
De banen van TV Eemnes vormen in augustus weer het decor van het Eemnes Open Tennis Toernooi. (Foto: Google Maps)

Eemnes Open Tennis Toernooi 2020

  Sport

EEMNES - Het gaat er toch nog van komen, van 15 tot en met 23 augustus wordt dit jaar voor de 35e keer het Eemnes Open Tennis Toernooi op de banen van TV Eemnes aan de Noordersingel. Gedurende een week is dit officiële KNLTB-toernooi opengesteld voor spelers van alle clubs, van verschillende niveaus en worden er alleen dubbelspel wedstrijden gespeeld. 

Het Eemnes Open Dubbel Toernooi staat al jaren bekend in de regio als het 'mooiste toernooi van het Gooi', niet in de laatste plaats door de vaak volledige metamorfose van het tennispark in een gekozen thema. Maar dat zal deze editie anders zijn laat de club weten, want een thema is dit jaar speciaal achterwege gelaten om. Vanwege de corona-crisis, gaat men terug naar de basis en wil 'simpelweg het beste' tennistoernooi organiseren.

Coronamaatregelen
"Na de versoepeling van de coronamaatregelen per 1 juli jongstleden werd de weg vrijgemaakt voor het organiseren van tennistoernooien. Uiteraard wel met inachtneming van de landelijke regels zoals die door het RIVM opgesteld zijn", zo verklaart Toernooi-voorzitter Luc Zuidhof.

"We zullen daar echt op toezien in nauwe samenwerking met het clubbestuur en de gemeente Eemnes. Dat betekent dat op het park onder andere looproutes zijn aangebracht, looppaden gescheiden zijn en het clubhuis en het grote terras anders worden ingericht om de 1.5 meter afstand te kunnen garanderen. Hierdoor kunnen we ook makkelijker het toegestane aantal mensen in de gaten houden." 

Alternatieven
Een ouderwets stampende feestavond zit er dit jaar dus niet in, maar daar worden allerlei alternatieven voor bedacht waardoor ook deze editie als onvergetelijk de boeken in zal gaan. Tevens zal het park niet worden omgetoverd naar een thema wat veel voorbereiding, klus-avonden, overleg en veel inzet van vrijwilligers vraagt.

Vandaar ook het thema: 'simply the best'. Een eenvoudig maar top georganiseerd tennistoernooi, met prachtige wedstrijden en veel plezier. En net als andere jaren kunnen sporters en supporters komen genieten van simpele en heerlijke gerechten en drankjes. Inschrijven kan via eemnesopen.nl.

Meer berichten