De schaakclub hoopt binnenkort weer te beginnen, maar dan in de Schoter.
De schaakclub hoopt binnenkort weer te beginnen, maar dan in de Schoter. Foto: Bob Kat

Schaakvereniging Het Dikke Torentje verhuist naar de Schoter

Sport

EEMNES - Schaakvereniging  Het Dikke Torentje verhuist naar een andere locatie. Na een paar jaar afwezigheid gaat er opnieuw gespeeld worden in gebouw de Schoter naast de H. Nicolaaskerk aan de Wakkerendijk 66A. De club hoop binnenkort weer te starten.

Evenals de meeste andere sportclubs is Het Dikke Torentje getroffen door de corona crisis, maar het bestuur ziet mogelijkheden om de competities te hervatten binnen de opgestelde corona regels.

Gezellige vereniging
“Nieuwe leden zijn dan ook van harte welkom om de gelederen te versterken en binnen de club zijn er volop mogelijkheden om je schaakniveau behoorlijk op te krikken. Het is vooral een gezellige vereniging, maar het is ook erg inspirerend om te winnen van een tegenstander”, laat Bob Kat, secretaris van de club weten.

“Bedenk ook dat schaken ontzettend goed is voor de hersenen, in het bijzonder bij kinderen. Het bevordert je concentratievermogen, stimuleert je eerst te denken en dan te doen en zorgt ook voor zelfvertrouwen. Doordat de geest actief blijft, kunnen ziektes als dementie worden voorkomen.”

Uitdagend spel
“Maar schaken is vooral in de eerste plaats een enorm interessant en uitdagend spel, waarvan de diepste geheimen nog ontrafeld moeten worden. Mocht je belangstelling hebben voor onze club, dan kan je je aanmelden via secretaris.hdt@gmail.com.”

“Je kan natuurlijk altijd even langs komen om de sfeer te proeven in de Schoter. De jeugd speelt op donderdagen van 18.45 tot 19.45 uur, maar de exacte aanvangsdatum is nog onzeker in verband met corona. De senioren spelen vanaf 20.00 uur.”

Uit de krant