Het eerste damesteam van de Larensche Mixed Hockey Club
Het eerste damesteam van de Larensche Mixed Hockey Club Foto: Bob Awick

Eerste teams LMHC gepresenteerd in tuin Singer Laren

Sport

LAREN - De presentatie van het eerste dames- en herenteam van de Larensche Mixed Hockey Club (LMHC) vond afgelopen vrijdag plaats in de tuin van Singer Laren.

Onder toeziend oog van burgemeester Nanning Mol en wethouder sport Ton Stam zaten alle genodigden verspreid in de tuin op anderhalve meter te luisteren naar de verschillende speeches.

Initiatiefnemer Evert van Os, directeur van Singer Laren, sprak trots over “Singer Laren en hockeyclub Laren als twee instituten die het dorp echt op de kaart zetten.”

Unieke positie
Ook Joris Vreeburg, voorzitter van LMHC, sprak in zijn speech over de unieke positie van de club. Met ruim 1.500 leden is de hockeyclub een tweede thuis voor velen, met de jeugdopleiding als belangrijkste onderdeel. Daarbij benoemde hij het belang van tophockey om deze toonaangevende positie te behouden.

Aansluitend stelden hoofdcoaches Serge Spoelstra van Dames 1 en Nanco Jansonius van Heren 1 beide teams voor aan de aanwezigen. Per linie kwamen alle speelsters en spelers naar voren om daarna geheel volgens protocol weer op anderhalve meter in de tuin plaats te nemen en nog te genieten van de zonnige middag.

Uit de krant