Afbeelding
Foto: Louran van Keulen

Deelnemers van de 73e Maple Leaf Cross namen het virtueel tegen elkaar op

Sport

LAREN - De 73e Maple Leaf Cross is zondag bijzonder succesvol verlopen, aldus de organisatie. Het was dit keer wel anders. Deelnemers konden het virtueel tegen elkaar opnemen door middel van GPS-registratie omdat het een coronaproof editie moest zijn.

Het parcours was met piketpaaltjes aangegeven in het gebied van het Goois Natuur Reservaat tussen Sint Janskerkhof en de Orionlaan. 

Gedurende negen dagen konden inschrijvers hun gekozen afstand van 2,5, 5 of 10 kilometer lopen. Daarbij kon je kiezen uit verschillende categorieën: hardlopen, wandelen of Nordic walking. De tien beste lopers kregen een eervolle vermelding op de website mapleleafcross.nl.

Zelfs de voorbereiding verliep helemaal digitaal. “Net als de verhuizing van Anna’s hoeve naar Laren, is het ook dit jaar weer gelukt een goed georganiseerde loop neer te zetten”, laat commissie voorzitter Louran van Keulen weten. “We zijn trots om zoveel trouwe fans te hebben, die elk jaar aan de cross meedoen.” 

In de online vergaderingen kwam de commissie al snel op het idee om er dit jaar een virtuele cross van de maken. De commissie heeft ook advies ingewonnen bij de Hilversum City Run, die eerder dit jaar al een virtuele wedstrijd hadden georganiseerd. “Op basis daarvan werd rekening gehouden met ongeveer vijftig deelnemers, maar het waren er ruim 230. Fantastisch hoe loopgroepen elkaar hebben geïnspireerd. Ook nieuwe groepen deden mee, zoals voetbalteams die wegens de maatregelen een andere trainingsinvulling zochten.”

“Voor de deelnemers was het technische parcours, net als in voorgaande edities, een echte uitdaging. Daarbij opgeteld bleek ook de combinatie met andere bosgebruikers, zoals hondenuitlaters, mountainbikers en paardrijders enige flexibiliteit van deelnemers te vragen.” De organisatie is blij met de betrokkenheid van iedereen, waaronder haar trouwe sponsoren Klaverblad Verzekeringen en Jumbo Van Dam & Schoonhoven.

De Cross had heeft een minimale ‘footprint’ achtergelaten: dit jaar geen tenten, afzetlint, bekabeling, dieselgenerator, plastic bekers of goodie-bag. Alleen de medaille blijft, die de deelnemers per post ontvangen.

Uit de krant