Afbeelding
Foto: Kanovereniging Meander

De lente wordt gevierd met kanovaren op IJsbaan De Vaart

Sport

EEMNES - Op zaterdag 20 maart is de winter ten einde en begint de lente en dat wordt gevierd op IJsbaan De Vaart. 

Kanovereniging Meander uit Baarn wil met ijsclub De Vaart samenwerken door kinderen en volwassenen te leren kanovaren in de ijsbaan. Op deze manier kun je makkelijk en veilig kennismaken met het kanovaren in ondiep water.

Multifunctioneel

“Op deze manier kunnen we de ijsbaan multifunctioneel gebruiken”, laat ijsmeester Reijer Manten weten. “Beide verenigingen demonstreren op deze manier hoe fijn het is op het water zowel in de zomer als de winter. De ijsclub met het ijs, helaas niet zo vaak als we zouden willen, en Meander met het kanovaren wat vrijwel altijd kan.”

Deze winter geschaatst

“Dankzij hard werken, veel uitproberen om het ijs sneeuwvrij te krijgen en zweetdruppels, ondanks de kou, was er een mooie ijsvloer. Door goede entreemaatregelen en het werken met tijdsloten, vanwege corona, kon er, na de opening door de burgemeester, twee volle dagen met groot succes geschaatst worden op de ijsbaan.”

Oer-Hollandse sporten

“Het is nu dus dubbel leuk dat deze oer-Hollandse sporten elkaar, op deze intussen historische plek,ontmoeten en aanvullen. Het ijs is nu weg maar de baan staat nog vol water en voordat er straks schapen zullen grazen willen we op deze manier de winter afsluiten en de lente verwelkomen.”

“Het kanovaren begint om 10.30 uur en de entree is gratis. Belangstellenden kunnen naar de ijsbaan komen en, met inachtneming van de anderhalve meter afstand, bij de entree en rond de baan kennismaken met de fantastische kanosport.”

Uit de krant