De Openbare School Blaricum en Vlugheid en Kracht zijn ook erg blij met de nieuwe trampoline.
De Openbare School Blaricum en Vlugheid en Kracht zijn ook erg blij met de nieuwe trampoline. Foto: BELCombinatie

Nieuwe vloer gymzaal Blaricum Dorp ingewijd

Sport

BLARICUM - Wethouder Kennis wijdde op 15 juni samen met turnvereniging Vlugheid en Kracht de nieuwe vloer in gymnastieklokaal Blaricum Dorp in. Ook werd de nieuwe reuzetrampoline, die de gemeente samen met Vlugheid en Kracht heeft aangeschaft, officieel in gebruik genomen.

Leerlingen van scholen die gebruikt maakten van de zaal en de leden van de turnvereniging ondervonden problemen doordat de oude vloer te glad was. Die problemen zijn met de nieuwe vloer opgelost. 

Wethouder Anne-Marie Kennis vertelt: “Om ongelukken te voorkomen, was de vernieuwing van de vloer noodzakelijk. We hebben eerst ook andere oplossingen bekeken voor de gladheid, zoals anders en frequenter schoonmaken van de vorige vloer. Dat hielp helaas niet. Ontzettend fijn dat de nieuwe vloer nu gereed is na een langdurig proces.”

Ook zijn er nieuwe wanden en is er schilderwerk aangebracht, waarmee ook de akoestiek is verbeterd en de gymzaal er weer helemaal fris bij staat. De Openbare School Blaricum en Vlugheid en Kracht zijn daarnaast erg blij met de nieuwe trampoline.

Uit de krant