“Het volleybal is nu meer geschikt voor de 55-plusser, ook als hij of zij dit nog nooit gespeeld heeft.”
“Het volleybal is nu meer geschikt voor de 55-plusser, ook als hij of zij dit nog nooit gespeeld heeft.” Foto: Pexels

Volleybalverenigingen Voleem en The Smashers slaan handen ineen voor OldStars Volleyball

Sport

REGIO - Volleybalverenigingen The Smashers (Laren) en Voleem (Eemnes) gaan samen volleybal voor 55-plussers in het Gooi organiseren: OldStars Volleybal. Op een leuke manier bewegen en contacten leggen zijn de doelen van het initiatief, dat op 5 oktober om 10.00 start in het Huis van Eemnes.

Het Nationaal Ouderenfonds is al langer bezig om bestaande sporten zodanig aan te passen voor ouderen vanaf 55 jaar. Walking voetbal, walking hockey en walking basketbal zijn hier voorbeelden van. Deze sporten zijn minder belastend en worden al op diverse plaatsen gespeeld. “Wanneer je samen op het veld of in de zaal staat, blijf je fit en maak je simpelweg minder kans op mobiliteitsverlies. Daardoor blijf je onder de mensen”, aldus het Nationaal Ouderenfonds. 

Nu is er dus ook een variant voor volleybal ontwikkeld, waarbij de spelregels zijn aangepast. Dit betreft onder andere een kleiner veld, niet meer springen en alleen onderhands serveren. “Hierdoor wordt het volleybal meer geschikt voor de 55-plusser, ook als hij of zij dit nog nooit gespeeld heeft”, meldt volleybalvereniging Voleem. 

Voleem gaat samen met The Smashers uit Laren deze nieuwe spelvorm aanbieden in de BEL-gemeenten. Op dinsdag 5 oktober 10.00 uur start de eerste OldStars groep in het Huis van Eemnes. “Iedereen is van harte welkom om mee te komen doen”, meldt de organisatie. “De eerste tien trainingen zijn gratis, inclusief een kopje koffie of thee, zodat u rustig kunt ervaren of OldStars Volleyball ook iets voor u is.”

Meer weten over OldStars sporten? Kijk dan op https://oldstars.nl/volleyball/. Inschrijven voor de trainingen kan via recreanten@voleem.nl of mkanters@hetnet.nl

!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant