Afbeelding
Foto: GOV

Proefduiken met Gooise Onderwatersport Vereniging in De Zandzee

Sport

REGIO - Liefhebbers kunnen zaterdag 18 september (vanaf 15.45 uur) en woensdag 22 en 29 september (vanaf 20.15 uur) in sportcentrum De Zandzee in Bussum proefduiken met de Gooise Onderwatersport Vereniging (GOV).

Alvorens een duik genomen kan worden, vindt er een presentatie plaats over het onderwaterleven, activiteiten en opleidingen die je als lid van de GOV kan volgen en wat je verder van de club kan verwachten. Ook is er uitleg over onderwaterhockey. “Dit is een geweldige sport die zich op de bodem van het zwembad afspeelt. Je moet het zien om het te geloven”, meldt een GOV-woordvoerder.

(Tekst loopt verder onder de foto)

Foto: GOV

Na de informatie is er gelegenheid voor een proefduik in het zwembad onder begeleiding van één van onze instructeurs. “Afsluitend nog even napraten in ons gezellige clubhuis en de mogelijkheid om je in te schrijven als lid van de GOV. Dit alles uiteraard volgens de dan geldende coronarichtlijnen.” Wie een proefduik wil maken moet natuurlijk badkleding meebrengen. “Een eigen duikbril en zwemvinnen zijn ook handig, maar wij hebben dit eventueel ook voor je te leen. De kosten voor de proefduik zijn 15 euro. Bij inschrijving als lid krijg je dit bedrag terug.”

Opleidingen

De GOV biedt duikopleidingen en cursussen volgens de richtlijnen van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). De te behalen brevetten worden wereldwijd erkend. Ieder seizoen start de GOV met verschillende opleidingen voor beginners, maar ook voor ervaren en gevorderde duikers. Naast duiken kan bij de GOV ook onderwaterhockey worden gespeeld. Bij de Bussumse club beoefenen zo’n vijftig sporters van alle niveaus en leeftijden deze tak van sport. Verschillende onderwaterhockeyers van de GOV spelen mee met het Nederlands team.

Meer informatie over de Gooise Watersport Vereniging is hier te vinden.

Uit de krant