Ook de leden van LTV De Bijvanck zullen loten verkopen.
Ook de leden van LTV De Bijvanck zullen loten verkopen. Foto: LTV De Bijvanck

Zeven verenigingen uit BEL-regio doen mee aan Grote Clubactie

Sport

REGIO - Vandaag starten zeven clubs uit de BEL-regio met het verkopen van loten via de Grote Clubactie. Het gaat onder andere om tennisvereniging LTV De Bijvanck uit Blaricum, tennisvereniging T.V. Eemnes en hockeyclub A.M.V.J. Laren. Tachtig procent van de opbrengst van de actie gaat naar de clubs.

De Grote Clubactie is de grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland. “Vitale verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving”, aldus de organisatie. “De Grote Clubactie helpt verenigingen met het genereren van extra inkomsten en bouwt zo mee aan een actief verenigingsleven in Nederland.”

Record was nodig

De Grote Clubactie brak in 2020 alle records met een opbrengst van dik € 9,5 miljoen, ruim € 1 miljoen meer dan het jaar ervoor. “Terwijl het verenigingsleven in Nederland stilviel door de coronacrisis, zetten ruim 300.000 leden van zo’n 5.300 verenigingen zich juist extra hard in voor hun club”, legt de Grote Clubactie uit. Er werden meer dan drie miljoen loten verkocht. 

Dit geld was een welkome aanvulling op de gemiste inkomsten. Frank Molkenboer, directeur van de Grote Clubactie: “Sommige clubs hebben als gevolg van de coronacrisis het ledenaantal, en daarmee ook de contributie-inkomsten, zien afnemen. De sponsorinkomsten lopen terug en veel clubs missen al ruim een jaar de inkomsten uit de kantine. Alle extra’s zijn juist dit jaar meer dan welkom. Daarnaast horen we van veel verenigingen ook dat de actie bijdraagt aan een saamhorigheidsgevoel, iets wat we het afgelopen 1,5 jaar door alle maatregelen ook hebben moeten missen.”

Innovatieve manier

Molkenboer: “Door het enthousiasme van al die leden die vanaf 18 september weer de straat op gaan om loten te verkopen voor hun club én de kans die je als lotenkoper maakt op één van de ruim 330.000 prijzen, zouden we dit jaar wel eens de magische grens van 10 miljoen euro kunnen halen.” Dit doel zou wel eens behaald kunnen worden door de nieuwe QR-code. Als koper kan je direct een lot aan de deur kopen door de QR-code te scannen. Leden kunnen nu ook eenvoudig hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en social media. Op deze manier kunnen ook familieleden en vrienden bereikt worden waarvan de voordeur nét even wat verder weg ligt.

Uit de krant