Van links naar rechts: Rieneke, Stewy en Jamie-Dee.
Van links naar rechts: Rieneke, Stewy en Jamie-Dee. Foto: Compound Eemnes

Eemnes krijgt eigen sportschool aan de Noordersingel

Sport

EEMNES - Als één van de laatste gemeenten in regio Gooi- en Vechtstreek krijgt Eemnes een eigen sportschool: Compound. “Met de komst van Compound krijgt Eemnes een heus sportcentrum waar men terecht kan voor allerlei sport- en danslessen, maar ook voor fitness”, ligt het bestuur toe. De sportschool zal op 30 oktober haar deuren openen.

‘De perfecte plek’

Compound Eemnes is een samenwerking tussen Stewy-Fit en Stichting Danscompagnie Eemnes, de eerste geleid door Stewy van den Oudenrijn en de laatste geleid door zijn zusje Jamie-Dee van den Oudenrijn. Beiden hadden jarenlang de diepe wens voor een eigen locatie. Helaas bleek dat moeilijker dan gedacht, omdat in Eemnes de locaties met sportbestemming schaars zijn en de prijzen voor bedrijfspanden erg hoog. Een samenwerking leek een logische stap voor broer en zus om zo hun krachten te bundelen in de strijd voor een eigen plek. Met het vertrek van Studio Dansu uit Eemnes afgelopen zomer kwam aan de Noordersingel 6B plotseling een locatie vrij. “De perfecte plek voor Compound Eemnes om zich te vestigen en vanuit daar de sportactiviteiten verder te ontplooien”, aldus het bestuur. 

‘Geen onbekende locatie’

Voor beide partijen is het pand aan de Noordersingel geen onbekende locatie. Tot juli 2016 gaf Jamie-Dee daar dansles bij voormalige dansschool Dansstudio Eemnes. In een stukgelopen overnameproces, waarna Studio Dansu het pand betrok, besloot Jamie-Dee om haar dansdroom voort te zetten en is zelfstandig verder gegaan als Danscompagnie Eemnes. Dit heeft zij eerst gedaan vanuit De Hilt en later vanuit het Huis van Eemnes. 

Stewy volgde in 2019 met zijn eigen sportonderneming, Stewy-Fit. Wekelijks organiseerde hij samen met zijn vrouw Rieneke outdoor bootcamp trainingen bij De Hilt, waarna hij ook personal training is gaan aanbieden vanuit zijn eigen studio. Na de sloop van De Hilt is hij met zijn bootcamp trainingen mee verhuisd naar het Huis van Eemnes en is nu niet meer weg te denken van de parkeerplaats aan de Noordersingel.

Samen verder

Danscompagnie Eemnes en Stewy-Fit gaan nu dus samen verder onder de vlag van Compound. In het sportcentrum zullen zij samen hun sport- en danslessen aanbieden. Hiermee zijn zij in één klap de grootste aanbieder van sport-, dans- en groepslessen in Eemnes geworden. Niet langer hoeven Eemnesser hun sportactiviteiten buiten Eemnes te zoeken, maar kunnen nu lopend of met de fiets terecht bij Compound. De feestelijke opening staat later dit jaar gepland.

Uit de krant