Afbeelding
Foto: Bas Kaligis/RaceXpress

Coen Doorn uit Blaricum steelt de show in koningsklasse NK karten

Sport

BLARICUM - Coen Doorn, een zeventienjarige coureur uit Blaricum, heeft bij het Nederlandse kampioenschap karten in Berghem alle vier de races gewonnen.

Dit is een behoorlijke prestatie voor iemand die voor het eerst mee doet aan het NK. Hij had tijdens de finale op zaterdag 4.3 seconden voorsprong op de nummer twee en tijdens de finale op zondag had hij maar liefst 6 seconden voorsprong. 

Coen kampte aan het begin van het seizoen met een flinke nekblessure die hij het seizoen ervoor had overgehouden aan een crash. Hij mocht daardoor de eerste twee ronden van het DKM, Duits Kampioenschap, niet rijden. Maar het werd steeds beter met hem en uiteindelijk kon hij gelukkig weer de baan op.

Voor Coen was de deelname aan het NK daarom ook een manier om weer wedstrijdritme aan te houden, omdat hij eerdere wedstrijden niet kon rijden was het maar de vraag hoe sterk de competitie zou zijn. “Ik had wel de verwachting in de top drie te eindigen”, zei hij. “Maar je kunt wel een verwachting hebben, je moet het ook nog laten zien. Dat heeft goed uitgepakt.” 

Uit de krant