Gespeeld wordt op lange groene matten in het Huis van Eemnes.
Gespeeld wordt op lange groene matten in het Huis van Eemnes. Foto: Bowls Club ‘t Gooi

Kennismaken met Bowls Club ‘t Gooi

Sport

EEMNES - Bowls is een Britse balsport die is overgewaaid naar onder andere Europa. Door Bowls Club ‘t Gooi wordt deze sport beoefend in een zaal met zo een 30 leden in het Huis van Eemnes aan de Noordersingel.

Echter kunnen ze nog wel wat nieuwe leden gebruiken. Wie kennis wil maken met de sport is op vrijdagochtend welkom. 

Speelwijze
Bowls kan buiten gespeeld worden, maar Bowlsclub ‘t Gooi doet het binnen. Iedereen heeft zijn eigen bowl, ze worden uit elkaar gehouden door middel van een eigen tekening.

Op matten van zo’n 40 meter lang en 4 meter breed wordt ‘n kleine witte bal gerold. Daarna worden er 4 grote zware bowls gerold en wie het dichtst bij de kleine Jack ligt krijgt de punten.

Soepel
“Het spel is heel goed voor de conditie, door steeds te bukken en door de knieën te gaan maakt het je ook soepel”, legt Herman van den Velden uit.

Bowls Club ‘t Gooi is ruim 20 jaar geleden opgericht in Blaricum en speelt nu dus in het Huis van Eemnes. Het is een mooie nieuwe zaal, er zijn goede kleedkamers en toiletten en de horeca is gezellig. 

Vrijdagochtend
De club speelt vrijdagochtend vanaf 10.30 uur tot 13.30 uur. Om 11.45 is er een pauze van een half uur en kan iedereen iets lekkers eten of drinken in de foyer.

De Nederlandse Kampioen is lid van de Bowls Club ‘t Gooi en die geeft graag tips en les aan iedereen die dat wil. Schromen om te beginnen, is dus niet nodig. Er is hulp aanwezig.

Uit de krant