Coen met zijn beker.
Coen met zijn beker. Foto: RaceXpress.nl

Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK

Sport

BLARICUM - De zeventienjarige karter Coen Doorn uit Blaricum won afgelopen zondag op circuit De Landsard in Eindhoven de prefinale en de finale in de KZ2-klasse tijdens het Nederlands kampioenschap. 

“Het ging wel heel goed. Ik heb de préfinale gewonnen, de finale gewonnen en ik was eerste in de kwalificatie”, zei hij ietwat onderkoeld, maar met een tevreden glimlach op zijn gezicht. 

Pech gehad
“Ik ben er heel blij mee. Ik heb veel pech gehad de laatste paar wedstrijden. Ik ben twee keer uitgevallen en ik heb in Spa een penalty gehad, waardoor ik van de eerste plaats werd teruggezet naar P7.”

“Het gaat nu weer de goede kant op. Ik heb veel vertrouwen, het ging hartstikke goed dit weekend. Ik ben er blij mee.”

Benauwd
Het was een treffende samenvatting van zijn topweekeinde op de Brabantse piste, al was het niet altijd gemakkelijk geweest.

“Ik ben kapot. Het was benauwd. En sinds het NK in 2020 ben ik hier niet meer geweest. Ik moest heel erg wennen, maar het is goed gegaan.”

Niet favoriet
Want het zag er weliswaar heel gemakkelijk uit, zo had hij het weekeinde dus niet ervaren. Ook omdat de baan niet zijn favoriet is.

“Ik rijd liever in Kerpen bijvoorbeeld, maar deze baan is wel leuk voor de verandering. Het begin was wel heel moeilijk. Ik had weinig grip en veel druk vanachter. Halverwege ging het perfect. Ik heb alles gegeven en het heeft goed uitgepakt.”

Goede kant op
Tijdens de vorige ronde van het kampioenschap, in Spa, presteerde hij het om van de laatste plaats naar de overwinning te rijden.

“Dat is leuk om mee te maken, maar om dan na afloop bestraft te worden en naar plek zeven te worden teruggezet, is wat minder. Dan is dit weekend toch wat leuker. Dit is positief. Het gaat weer de goede kant op.”

Titelkandidaat
Of Coen de voornaamste titelkandidaat is, is nog afwachten. Er zijn nog vier ronden te gaan. “Ik ben al twee keer uitgevallen.”

“In Spa brak in de préfinale mijn schakelpook af en werd ik in de finale dus teruggezet naar P7. Dat kostte me veel punten. En in Berghem had ik een crash.” 

Volgende race
Coen wil niet te ver vooruit kijken en focust zich nu liever op zijn volgende race. Dat is de derde ronde van het DKM-kampioenschap in Ampfing.

“Daar heb ik één keer eerder gereden, vorig jaar. Ik heb er toen goed kunnen presteren. Mijn tijden waren vergelijkbaar met de echt snelle jongens.”

Podiumplaats mogelijk
“Gezien vorig jaar moet een podiumplaats daar wel mogelijk zijn. In het DKM had ik aan het begin van het seizoen wel moeite de juiste snelheid te vinden, maar hier liep alles weer volgens plan.”

!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant