Vorig jaar haalden de dames een flink bedrag op voor Pink Ribbon.
Vorig jaar haalden de dames een flink bedrag op voor Pink Ribbon. Foto: Ethel Rikken

Dertiende editie van Sherrytea Toernooi is in zicht

Sport

REGIO - In het weekend van 17 september start de dertiende editie van het Sherrytea Toernooi; het regionale tennistoernooi voor borstkankeronderzoek.

“Het is een damesdubbeltoernooi vol enthousiasme en positieve energie, waarbij sportiviteit en gezelligheid nadrukkelijk met elkaar gecombineerd worden”, vertelt de organisatie. 

Opzet
“De opzet van het toernooi is heel eenvoudig: het begint in het weekend op LLTC Laren, waarna elke dag op een andere club gespeeld wordt. Totdat op vrijdag de finales gespeeld kunnen worden op GLTC Het Spieghel in Bussum.”

Andere deelnemende tennisverenigingen zijn H.L.T.C. Hoogerheide in Hilversum, TV Naarden, TC Bosheim in Bussum, HLTC De Kuil in Huizen en BLTC Blaricum. Deze verenigingen stellen dus elk één dag of avond hun banen en ballen beschikbaar aan het Sherrytea Toernooi.

Sponsorbedrag
Ruim 220 dames uit Gooise Meren en omstreken hebben afgelopen jaar een flink bedrag opgehaald voor Pink Ribbon. Ook dit jaar zorgt de organisatie ervoor dat het inschrijfgeld terecht komt bij dit goede doel. 

Daarnaast kunnen de deelneemsters, hun familie en vrienden ook loten kopen voor een loterij. De prijzen van de loterij worden allemaal belangeloos door de Gooise middenstand aangeboden, zodat het loterijgeld volledig in het sponsorbedrag zit.

Uit de krant