Fred Roest.
Fred Roest. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Fred Roest ‘maakt indruk’ en is ook volgend seizoen trainer van Altius

Sport

BLARICUM - De klik met de spelersgroep en de mensen bij de club is er, zegt trainer Fred Roest van Altius. De oefenmeester en de Hilversumse voetbalvereniging zijn daarom ook volgend seizoen aan elkaar verbonden.

Het was een behoorlijke verrassing toen afgelopen zomer bekend werd dat Roest, jarenlang trainer bij Laren, aan de slag ging op Sportpark Berestein. Hij wilde eigenlijk een jaartje niks doen en zijn huis verder afbouwen. Maar toen Altius (voor de derde keer) hem benaderde, kon Roest geen nee zeggen. “Het klikte en dit is ook wel een club die bij mij past. Daarin ben ik nogal kieskeurig”, zei hij in augustus vorig jaar tegen de Gooi en Eembode.

Nu meldt Altius dat Roest ook volgend jaar voor de spelersgroep staat. “Fred heeft sinds zijn entree aan het begin van dit seizoen nu al een onuitwisbare indruk gemaakt”, meldt de club in een persbericht. “Hij heeft de clubcultuur omarmd en maakt indruk met zijn kalme vastberadenheid. Hij smeedt verder aan een mooi combinatie van jonge talenten en ervaren spelers, die na de winterstop nog veel punten kunnen pakken.”

Goed gevoel
Dat laatste is nodig ook. Altius bezet in de derde klasse van het zaterdag amateurvoetbal momenteel de twaalfde positie (van veertien teams) en zal er alles aan moeten doen om zich te handhaven. Roest laat weten dat eventuele degradatie geen gevolgen heeft voor zijn keuze. “Dat is niet relevant. Het gaat om het plezier. Ik heb er een goed gevoel bij.”

Overigens kan het wel zo zijn dat de oefenmeester volgend seizoen een een of twee weekenden vrij krijgt. Al jarenlang wil zijn zoon, zegt hij, hem meenemen naar een wedstrijd in de Engelse Premier League. “Het is nu al drie keer voorgekomen dat ik de vraag kreeg om mee te gaan, maar steeds was het antwoord nee omdat ik dat als hoofdtrainer niet kon maken. Nu gaf ik dat aan bij het bestuur en werd gezegd dat als dat volgend seizoen gebeurt ik vrij ben. Het is dus niet zeker dat het gaat gebeuren.”

Uit de krant