Wethouder Tijmen Smit opende afgelopen zonzdag, samen met veel enthousiaste kinderen, de Winter Village Laren.
Wethouder Tijmen Smit opende afgelopen zonzdag, samen met veel enthousiaste kinderen, de Winter Village Laren. Foto: (foto: Laren in Beeld – Janneke Nijenhuis)

Zes weken schaatsplezier op Larense Brink

Sport

LAREN - Dat er weer geschaatst kan worden op de Brink is duidelijk. Sinds afgelopen weekend is de schaatsbaan weer open.

Samen met de organisatie heeft de gemeente Laren maatregelen genomen om overlast op het gebied van geluid en parkeren zoveel mogelijk te beperken. “Net als vorig jaar geldt onze oproep aan inwoners om op de fiets of te voet naar de schaatsbaan te komen”, zegt wethouder Tijmen Smit. “Kom je toch met de auto, parkeer deze dan op de langparkeerplaatsen bij het Raadhuis, Stationsweg of Plein 1945. Mensen die fout geparkeerd staan, krijgen een boete of worden weggesleept.”

Feestelijke aanblik

Winter Village Laren viert dit jaar haar 10e editie en is inmiddels uitgegroeid tot een lokale traditie. In de donkere weken rond Kerst zorgen de verlichte schaatsbaan en omgeving voor een feestelijke aanblik van het dorp. Veel inwoners maken met plezier gebruik van de schaatsbaan. Om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken, is onder andere afgesproken dat het evenement in het weekend en op speciale dagen om uiterlijk 24.00 uur eindigt en op de overige dagen om 23.00 uur. Vuurkorven zijn pas vanaf 18.00 uur toegestaan. Er wordt geen gebruikgemaakt van aggregaten en de horeca werkt zoveel mogelijk met echt servies in plaats van wegwerpmateriaal. De gebouwen en schaatsbaan liggen op een verhoging, waardoor het gras en de bodem van de Brink niet verstikken. Na het evenement wordt waar nodig het gras en de ondergrond gerepareerd, zodat de Brink er vanaf het voorjaar weer mooi bij ligt.

Uit de krant