Elsemieke Havenga en wethouder Ton Stam.
Elsemieke Havenga en wethouder Ton Stam. Foto: Gemeente Laren

Politiek debat over sport in Laren

Sport

LAREN - Het Politiek Café het Gooi en de Sportraad van Laren organiseren op donderdag 18 januari om 20.00 uur in het Brinkhuis een debat over de sport in Laren. Het debat aan de hand van verschillende stellingen duurt tot circa 22.00 uur. De sportraad heeft alle sportverenigingen uit Laren uitgenodigd en gevraagd de avond 'en masse' bij te wonen.

De opzet van de Sportraad van Laren is om de lokale partijen proberen duidelijk te maken dat de sport in Laren meer dan ooit behoefte heeft aan gemeentelijke ondersteuning. Hoewel de gemeenteraad onlangs wel een Sportnota heeft aangenomen, is de Sportraad toch benieuwd wat er qua sport in de verkiezingsprogramma's van de lokale partijen staat. "Het is voor de clubs heel belangrijk te weten welke partij er van de sport werk gaat maken", zegt Sportraadvoorzitter Elsemieke Havenga. "Belangrijk om te weten in deze tijd waarin sport en bewegen zo nodig zijn. Het is bizar wat clubs allemaal zelf moeten regelen. Ik kom op voor de sport en Laren moet een definitief standpunt over de sport gaan innemen."
Speciale gast is Peter Sprenger. Peter Sprenger heeft een nauwe affiniteit met sport en is voorzitter van de Nederlandse Volleybal Bond. Hij begeleidt organisaties als het gaat om de transitie naar de digitale wereld en het aanpassen van hun strategie aan veranderende omstandigheden. Alle fractievoorzitters in Laren hebben toegezegd mee te doen aan het debat. Dit debat is het eerste van drie debatten in aanloop naar de verkiezingen van de gemeenteraad op 21 maart. Sportwethouder Ton Stam (VVD) geeft uitleg over het huidige sportbeleid van de gemeente. Sportraadvoorzitter Elsemieke Havenga en bestuurslid Simon Czommer staan de clubs in de discussie bij. Volgens hen is het een uitgelezen kans om wensen, noden en vragen kenbaar te maken.

Uit de krant