Politiek café in het Brinkhuis.
Politiek café in het Brinkhuis. Foto: Jacqueline Roest

Eerste politiek café over sport in Laren

Sport

Politiek Café 't Gooi organiseert in Laren in aanloop naar de verkiezingen drie debatten. De eerste - met als thema Sport - vond donderdagavond plaats.

Laren In een volgepakt Brinkhuis-theater spraken onder leiding van debatleider Pieter Eshuis de lijsttrekkers van de zes politieke partijen in Laren zich uit over het sportbeleid in de gemeente. Moet Laren meer geld uittrekken voor de sportverenigingen of moeten zij zelf de broek maar ophouden en hoe kunnen de sportverenigingen meer mensen aantrekken?

Het lag voor de hand met zoveel sporters en sportbestuurders in de zaal dat alle politieke partijen sport bij de komende verkiezingen hoog op hun agenda hebben staan en er ook geld voor over hebben in de toekomst.

De Sportraad onder leiding van Elsemieke Havenga - op wiens verzoek de avond werd georganiseerd- had de buit stevig binnen. Het café werd afgesloten met een boeiende, korte lezing door Peter Sprengers, voorzitter van de NeVoBo (Nederlandse Volleybalbond). Hij schetste een beeld hoe sport er in de toekomst uitkomt te zien en hoe verenigingen daarbij kunnen aansluiten en op in kunnen spelen.

Mark Druncks en Leo Janssen, bestuursleden en organisatoren van de avond, waren dik tevreden: Janssen: "Gezien de grote opkomst van vanavond, belooft dat wat voor de opkomst voor de twee komende debatten. Dat wordt stoelen bijzetten. Fantastisch als politiek weer zo leeft in het dorp!"

De volgende twee debatten van Politiek Café 't Gooi vinden plaats op donderdag 22 februari en donderdag 15 maart.

Uit de krant