Een spelhervatting in het duel Laren-Fortius.
Een spelhervatting in het duel Laren-Fortius. Foto: Eigen foto

SV Laren'99 wint van Fortius 4-0 en maakt zich op voor de kampioenswedstrijd

Sport

LAREN - Het eerste elftal van SV Laren'99 kan zaterdag 12 mei om 14.30 uur in de thuiswedstrijd tegen Weesp kampioen worden. Gisteren won het team met 4-0 tegen Fortius, de nummer 5 in de competitie.

Met uitzondering van Mark Hop was de selectie weer compleet. Hierdoor had trainer Fred Roest weer een ruime keuze aan spelers. Ondanks dat je ongeslagen bovenaan staat blijkt toch ook nu weer dat je scherp en attent moet beginnen. En dat was wat de Laarders juist niet deden. Door prima optreden van doelman Ingmar van Rosmalen kwam het niet tot een doelpunt voor de gasten.
Na een kwartiertje trok Laren de wedstrijd naar zich toe. De druk werk opgevoerd en na 29 minuten wist rechterspits Gijs Vermijs de bal tussen een verdediger en de keeper weg te tikken, waarna spits Jordi Karssen met een sliding de 1-0 wist te scoren. Vrijwel direct na deze goal een mooi steekpass op Jeroen Roest die alleen voor de keeper de 2-0 wist aan te tekenen. Direct hierna werd de laatste vervangen door Mathyos Garabet.
In de rust werd Thomas Roest opgevolgd door Stijn Creemers. De tweede helft kabbelde zich eigenlijk wat voort. Fortius had niet het idee dat er nog wat te halen was en bleef verdedigen. Laren was te slordig in de balbehandeling om met combinaties de gegroepeerde tegenstander stuk te spelen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de laatste twee doelpunten op een bijzondere manier tot stand kwamen. Na zestig minuten een corner van Joey Franken die met een fraaie curve in één keer in de kruising van het doel terecht kwam (3-0). Het laatste doelpunt was het doelpunt van het jaar. Bart Kaarsgaren ving op dertig meter van het doel de bal op en in één beweging schoot hij uit de lucht met een fraaie boog over de keeper heen in het doel (4-0). Ook Jeroen Kaarsgaren kwam nog in het veld, maar dat bracht geen verandering meer in de stand.