Tegenvallende jaarcijfers Tergooi | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Tegenvallende jaarcijfers Tergooi

  Zorg

BLARICUM - Tergooi moet de komende jaren alle zeilen bij zetten om financieel zwarte cijfers te kunnen blijven presenteren en daarmee de kosten van de nieuwbouw in Hilversum op te vangen. Dat wordt duidelijk uit de jaarcijfers die het ziekenhuis vandaag presenteert.

Tergooi sluit 2017 namelijk af met een bescheiden postief resultaat van 0,5 miljoen euro. Dat is 3,5 miljoen lager dan de 4 miljoen die was begroot. Vorig jaar sloot Tergooi nog af met een positief resultaat van 15,1 miljoen euro, al was dat vooral te danken aan een eenmalige schenking van 13,3 miljoen euro.

Om volgend jaar toch betere cijfers te kunnen presenteren en daarmee de nieuwbouwkosten te kunnen opvangen, is al een begin gemaakt met flinke besparingsmaatregelen. Doel is te komen tot een positief resultaat van minimaal 4,7 miljoen euro over 2018. Bestuursvoorzitter Hans den Hollander van Tergooi heeft alle vertrouwen in een goede uitkomst 'zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van zorg'. 

De maatregelen betekenen volgens Tergooi onder meer dat de personele bezetting van afdelingen meer is afgestemd op daadwerkelijk bezette bedden (en niet langer op het totaal aantal bedden). "Ook worden operatiekamers efficiënter benut", aldus het ziekenhuis in een persbericht.

"De maatregelen zijn er vooral op gericht om beschikbare capaciteit efficiënter in te zetten. Het ziekenhuis zal daarnaast zoveel mogelijk zorgmedewerkers in loondienst aannemen. Dat geeft meer continuïteit en is goedkoper dan het inhuren van zorgpersoneel-niet-in-loondienst (PNIL, ZZP-ers of via een detacheringsbureau)."

De nieuwbouw van Tergooi verloopt verder wel volgens plan: de bouw en ook de financiering liggen op schema. Uiteindelijk doel is een ziekenhuis waar zinvolle, duurzame en doordachte zorg wordt geboden voor de inwoners van de Gooi & Vechtstreek.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>