Gooi en Vechtstreek als eerste regio in Nederland op weg naar een Rookvrije Generatie | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Samen op weg naar een Rookvrije Generatie.
Samen op weg naar een Rookvrije Generatie. (Foto: GGD)

Gooi en Vechtstreek als eerste regio in Nederland op weg naar een Rookvrije Generatie

  Zorg

LAREN/BLARICUM - Dertig partijen uit de regio Gooi en Vechtstreek hebben het convenant 'Op weg naar een Rookvrije Generatie in Gooi en Vechtstreek' ondertekend. Met al deze partners sloot de regio zich - in het bijzijn van de kinderburgemeester en een kinderraadslid uit Hilversum - aan bij de Alliantie Nederland Rookvrij.

Hiermee heeft Gooi en Vechtstreek de primeur: als allereerste regio in Nederland op weg naar een Rookvrije Generatie. "Speeltuinen en winkelstraten rookvrij", is de wens van de kinderburgemeester van Hilversum.

Elke dag beginnen 500 kinderen met roken
Nog steeds beginnen er in de regio Gooi en Vechtstreek elk jaar meer dan vijfhonderd kinderen met dagelijks roken. Als kinderen niet beginnen met roken, leven ze gemiddeld tien jaar langer dan leeftijdsgenootjes die wel gaan roken. Reden genoeg voor alle regiogemeenten en samenwerkingspartners om te streven naar een Rookvrije Generatie. Een generatie die de kans krijgt om volledig rookvrij op te groeien.
Partijen uit het convenant richten zich de komende jaren op het rookvrij maken van zoveel mogelijk plekken waar kinderen komen: de thuissituatie, kinderopvang, speeltuin, school en sportvereniging. Ter ondersteuning zijn gratis stappenplannen, rookvrij-bordjes en persoonlijke ondersteuning beschikbaar.

Deelnemers
De dertig partijen zijn: alle regiogemeenten, Tergooi, Ghogo (huisartsenvereniging), Versa Welzijn, Jeugd en Gezin, 18 middelbare scholen, een flink aantal basisscholen, twee grote kinderopvang organisaties, Jellinek, Team Sportservice 't Gooi, de KNVB, GGD en het Verloskundig Samenwerkingsverband (met kraamzorg, verloskundigen en gynaecologen). Organisaties die nog geen partner zijn in het convenant, kunnen zich alsnog aanmelden bij de GGD. Meer informatie is te vinden op www.rookvrijegeneratiegv.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>