Frisse look dagbesteding Theodotion | Laarder Courant
Bezoekers voelen zich thuis bij de dagbesteding van Theodotion, die nu modern en fris is aangekleed.
Bezoekers voelen zich thuis bij de dagbesteding van Theodotion, die nu modern en fris is aangekleed. (Foto: Joost Enkelaar)

Frisse look dagbesteding Theodotion

  Zorg

LAREN - Met een feestelijke handeling is dinsdag door wethouder Karin van Hunnik de Dagbesteding van Amaris Theodotion heropend. De ruimte waar bezoekers overdag sociaal contact, zorg en ondersteuning kunnen vinden, is in een fris, nieuw jasje gestoken.

Bij de herinrichting is uitgebreid aandacht geschonken aan de behoefte van de bezoekers: het samen beleven van de dag staat centraal, maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor individuele invulling. Op deze manier sluit de dagbesteding nog beter aan bij de behoefte van thuiswonende ouderen.

Groeiende behoefte
De voorziening Dagbesteding, waarbij thuiswonende ouderen overdag bij Amaris terechtkunnen, valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Er zijn steeds meer ouderen die nog wel thuis wonen, maar overdag wat extra hulp zoeken in verband met lichamelijke problemen. Ook voor mantelzorgers is dagbesteding vaak een oplossing om zo de zorg langer vol te houden. De aanvraag voor een indicatie voor dagbesteding loopt via het Wmo-loket.

De Dagbesteding van Amaris Theodotion biedt meer. Zo is er een nauwe samenwerking met de behandelaars in Theodotion, waardoor het bezoek aan de dagbesteding goed te combineren is met het volgen van therapie. De professionals zijn gespecialiseerd in het behandelen van ouderen en het omgaan met mensen met Parkinson. Door de groene ligging van Theodotion wordt er ook vaak in de omgeving gewandeld.

Wethouder Karin van Hunnik is enthousiast: "De dagbesteding voorziet in een groeiende behoefte van inwoners van BEL én hun mantelzorgers. Eenzaamheid ligt in onze samenleving zomaar op de loer en is op den duur slecht voor je gezondheid, dat weten we inmiddels. Je kunt er letterlijk ziek van worden. En somber. Bij Theodotion kunnen mensen terecht die - om wat voor redenen ook - behoefte hebben aan gezelligheid."

Meer berichten