Foto: Bob Awick

Zeven vuurwerkslachtoffers in spoedeisende hulpafdelingen Tergooi

  Zorg

BLARICUM - De spoedeisende hulpafdelingen van Tergooi beleefden - net als de brandweer en politie - een relatief rustig oud en nieuw. In Hilversum én Blaricum hebben zich tijdens de jaarwisseling zeven mensen met vuurwerkletsel gemeld.

In totaal bezochten 24 patiënten de spoedeisende hulpafdelingen: 17 in Hilversum en 7 in Blaricum. Hilversum 'verwelkomde' vijf slachtoffers met (licht) vuurwerkletsel: drie patiënten met lichte brandwonden, één persoon met licht oogletsel en bij één iemand moest gehecht worden. Zij konden direct na behandeling weer naar huis. Wel is één patiënt is doorverwezen naar het brandwondencentrum. 

In Blaricum was het rustiger. Daar meldden zich zeven patiënten, maar daar zaten geen vuurwerkslachtoffers tussen. Die waren er wel in namiddag van Oudjaarsdag. Twee personen waren lichtgewond door vuurwerk. Zij konden direct na behandeling weer naar huis.

Beide locaties kregen geen bezoek van mensen die te veel alcohol of drugs op hadden. Ook zijn de hulverleners niet bedreigd. Bovendien was er onder de slachtoffers opnieuw niemand jonger dan 18 jaar. 

Nog even ter vergelijking: vorig jaar waren er bij elkaar zeven vuurwerkgewonden op de twee afdelingen en was er één alcoholintoxicatie (71-jarige man). Twee jaar terug waren er tien vuurwerkslachtoffers en waren er vier jongen (16 en 17 jaar) met een alcoholvergiftiging. 

Meer berichten