De Gooise Karavaan trok zaterdag veel bekijks.
De Gooise Karavaan trok zaterdag veel bekijks. (Foto: Bastiaan Miché)

Online petitie voor behoud Gooise Karavaan

  Zorg

LAREN - Hoe kan het dat dit moet stoppen? Dat is voor velen de grote vraag na afloop van de dertigste editie van de Gooise Karavaan zaterdag. Inmiddels is er een online petitie voor behoud van deze truckersrun. 

Een lange stoet met 85 grote vrachtwagens reed zaterdag van de Amerpoort luid toeterend door 't Gooi met aan boord mensen met een verstandelijke beperking. Het werd een extra feestelijke editie omdat het de laatste keer zou zijn dat motoragenten van het korps Eemland de Truckersrun kunnen begeleiden. Volgend jaar gaan Kiwanis Laren en Amerpoort de Truckersrun in een andere vorm organiseren.

Maar daar is dus niet iedereen het mee eens. Via een online petitie wil men de Gooise Karavaan houden zoals deze is. "Voor deze mensen is dit jaarlijkse evenement (voor bewoners, vrijwilligers en omstanders) een dag om naar uit te kijken, om gezien te worden en om te genieten van alle aandacht", aldus de initiatiefnemer van de petitie. "Ik zie hoe bewoners ieder jaar weer een grote glimlach op hun gezicht hebben. Samen met een begeleider of familie lid op stap. Hoe kan het dat dit moet stoppen..."

De online petitie is zaterdagavond rond 21.15 uur al 387 keer ondertekend. 

Meer berichten