Foto: HD Groep

Eigentijdse zorgvilla voor kwetsbare doelgroep in Blaricum

  Zorg

BLARICUM - In de Blaricummermeent in Blaricum komt een nieuwbouw zorgvilla voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en behoefte hebben aan intensieve zorg en bescherming. Onlangs ondertekende architectenbureau HD een intentieovereenkomst met een naar eigen zeggen 'gerenommeerde zorgexploitant'. "De gesprekken met een belegger zijn ook in vergevorderd stadium."

Zorgvilla Blaricum dient het derde kwartaal van 2021 opgeleverd te worden. De villa is gelegen in, het sluitstuk van de Blaricummermeent, tussen het oude Blaricumse dorp, het Gooimeer en de gemeente Huizen. De opzet van Zorgvilla Blaricum is kleinschalig met 27 studio's.

De zorgvilla stelt oudere mensen met dementie in staat om het leven dat ze gewend zijn te leven zoveel mogelijk voort te zetten. De centraal op de kavel geplaatste zorgvilla grenst aan het water en wordt omzoomd door hoogwaardige grondgebonden twee-onder-één-kap woningen, vrijstaande woningen en een kinderspeelplaats.

HD architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van deze maatwerk zorgvilla. "Karakteristiek voor Blaricum zijn de panden met de royale kappen met lage goot. Dit vormde de inspiratie voor de eigentijdse ontwerpbenadering waarbij de kap het gehele volume als één huis samenvat en de eenheid en uitstraling vormt." 

De afgelopen jaren heeft HD zich in de zorgmarkt voor zowel de kleinschalige particuliere als de intramurale reguliere zorghuisvesting op de kaart gezet. In het marktsegment voor (kleinschalige) woonzorglocaties ontwikkelde HD reeds Zorgvilla Hillegersberg voor Martha Flora in Rotterdam, het revalidatiehotel Intermezzo Zuid voor Laurens in Rotterdam en er zijn gesprekken met diverse zorgpartners over diverse ontwikkellocaties voor andere zorgvilla's. "Zorgvilla Blaricum is een mooie aanvulling in deze markt waar de vraag naar kleinschalige zorglocaties zeer groot is", aldus HD architecten. 

Meer berichten