Valrisico kleiner dankzij Rotary Huizen | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De verpleegkundigen met afgevaardigden van Rotary Huizen en de nieuwe hulpmiddelen.
De verpleegkundigen met afgevaardigden van Rotary Huizen en de nieuwe hulpmiddelen. (Foto: Tergooi)

Valrisico kleiner dankzij Rotary Huizen

  Zorg

BLARICUM - Dankzij een bijdrage van Rotary Club Huizen, beschikt de afdeling Neurologie van ziekenhuis Tergooi nu over valmat met een sensor die bewegingen naast het bed registreert en meldt en een rolstoel met voorblad.

De verpleegkundigen op de afdeling Neurologie zijn blij dat ze dankzij de bijdrage van Rotary Club Huizen de veiligheid voor hun patiënten kunnen verhogen.

Bedhek
Het is niet altijd te voorkomen dat mensen uit bed klimmen of vallen. Een bedhek kan bijvoorbeeld nog grotere schade veroorzaken als mensen daar in hun verwardheid overheen klimmen.

Wel beschikt de afdeling over hulpmiddelen om het risico van vallen zoveel mogelijk in te dammen. Zo beschikt de afdeling over een tentbed. Dit bed is overkapt met een grofmazig doek waardoor patiënten minder prikkels krijgen en niet uit bed kunnen vallen. Ook heeft de afdeling nu een laag-laagbed. Dit bed kan zakken tot vlak boven de grond.

Valmat
Met de bijdrage van Rotary Club Huizen kan de afdeling nu naast hun laag-laagbedden een valmat leggen, waardoor de kans op schade na een val nog meer beperkt wordt.

De veiligheid wordt ook groter door een nieuwe sensor die nu naast het bed gezet kan worden. Deze sensor registreert elke beweging en activeert de melder die de verpleegkundige bij zich draagt.

Tot slot beschikt de afdeling nu over een rolstoel met een voorblad. Ook dit vergroot de veiligheid voor patiënten die 'valgevaarlijk' zijn.

Meer veiligheid
"We zijn blij met de bijdrage van Rotary Club Huizen", zegt Loes Gehring, senior verpleegkundige op de afdeling Neurologie. "Met onze valmat met sensor en de speciale rolstoel kunnen we onze patiënten meer veiligheid bieden."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>