Afbeelding

Nieuwe besmetting coronavirus in Naarden

Zorg

REGIO - Een tweede man in Naarden is ook besmet met het coronavirus (COVID-19). Het is een gezinscontact van de al eerder besmette man.

De man is onlangs teruggekeerd van familiebezoek uit noord Italië en bleef uit voorzorg al thuis, omdat hij ook klachten had.

Thuisisolatie
'Met hem is nu ook thuisisolatie afgesproken. Dat betekent dat hij thuis moet blijven gedurende de tijd dat hij besmettelijk is', aldus de GGD Gooi en Vechtstreek.

De inwoner is onderzocht door GGD Gooi en Vechtstreek door middel van bemonstering. Na laboratoriumonderzoek stelde het RIVM het positieve resultaat vast. Op de kaart van het RIVM is dit geval nog niet gemeld. Dat gebeurt vanmiddag.

Contactonderzoek
De GGD brengt hier ook in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek) om te voorkomen dat de ziekte zich verder verspreidt.

Contacten van deze patiënt worden door de GGD benaderd en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen. Als deze contacten op hun beurt klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in thuisisolatie geplaatst. 

Vragen
Wie vragen heeft over het coronavirus kan bellen met het speciaal ingestelde telefoonnummer 035-6926400. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur.

Ook het landelijke informatienummer kan worden gebeld via 0800-1351, dit kan tussen 08.00 en 20.00 uur.

Uit de krant