Tijdens de ondertekening van de grondovereenkomst.
Tijdens de ondertekening van de grondovereenkomst. Foto: gemeente Blaricum

Bouw van woonzorgvilla in 'de meent' start in oktober 2020

Zorg

BLARICUM - Het duurt niet lang meer of er verrijst een woonzorgvilla in de middeldure huursector voor ouderen met dementie in de Blaricummermeent. De bouw start al in oktober. De gemeente Blaricum heeft inmiddels de koopovereenkomst met HD Projectrealisatie BV getekend voor gronden in deelplan G3. Wethouder Anne-Marie Kennis noemt het een 'prachtige ontwikkeling'.

Het betreft een te realiseren gebouw van circa 2.260 m² brutovloeroppervlak verdeeld over driebouwlagen. Kennis: "Het gebouw wordt intern verdeeld in overleg met de zorgverlener c.q. huurder in twintig tot dertig onzelfstandige eenpersoons en één tot vijf onzelfstandige tweepersoons appartementen en de daarbij behorende algemene en gemeenschappelijk ruimtes. Het gebouw wordt langdurig verhuurd als particuliere woonzorglocatie in de middendure huursector."

De studio's hebben alleen een woonfunctie, en er is geen sprake van dagbesteding. Het is wel mogelijk dat een gezonde partner inwoont bij de zorgbehoevende partner, aldus de wethouder.

Uit de krant