De vaccinatiegraad is opnieuw gestegen.
De vaccinatiegraad is opnieuw gestegen. Foto: Pexels

Vaccinatiegraad Gooi en Vechtstreek neemt toe

Zorg

REGIO - “De vaccinatiegraad in de regio Gooi en Vechtstreek is in 2020 opnieuw gestegen”, meldt regionaal gezondheidscentrum Jeugd en Gezin afgelopen donderdag.

Op basis van het landelijke rapport van het Rijksvaccinatieprogramma heeft Jeugd en Gezin een overzicht uitgewerkt van de vaccinatiegraad in 2020 op regionaal en lokaal niveau. De algemene conclusie uit dit overzicht is dat in de regio Gooi en Vechtstreek de vaccinatiegraad vaak boven of rond het landelijk gemiddelde ligt. 

Opvallende punten

Het valt Jeugd en Gezin voornamelijk op dat er een stijging is in het aantal meisjes dat de HPV-vaccinatie heeft gehaald. Landelijk is het aantal HPV-vaccinaties in 2020 toegenomen van 53 naar 63%. In regio Gooi en Vechtstreek is het aantal gestegen van 63,7 tot 71,6%. Deze vaccinatiegraad is nog nooit zo hoog geweest”, meldt Jeugd en Gezin.

Daarnaast is in 2020 voor het eerst een schatting gemaakt van het aantal zwangeren dat de 22-wekenprik haalt. Dit vaccin tegen kinkhoest is door Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek aan 76% van de zwangeren gegeven. 

Coronapandemie

Jeugd en Gezin meldt dat de genoemde cijfers in het overzicht betrekking hebben op de periode voorafgaand aan de coronapandemie. “Maar het lijkt erop dat de coronamaatregelen weinig negatieve invloed hebben gehad op het aantal kinderen dat tijdens de pandemie is gevaccineerd”, aldus het gezondheidscentrum. 

Afbeelding
100ste leerling voor International School Laren Mensen 14 mei, 12:28
Afbeelding
Kennismaken met Bowls Club ‘t Gooi Sport 14 mei, 07:24
Afbeelding
Museum Singer Laren is BNA Beste Gebouw én wint Publieksprijs Bedrijven 13 mei, 18:37
Afbeelding
Oekraïense vrouwen verwend Bedrijven 13 mei, 11:45
Afbeelding
Ds. Job de Bruijn neemt officieel afscheid Mensen 13 mei, 08:53
Afbeelding
Sleuteloverdracht Ruijtershof in Zuidpolder Eemnes Buurt / wijk 12 mei, 16:14
Afbeelding
Hotelpaviljoen Larenberg. Bol-an 12 mei, 12:00

Uit de krant