Spreker Angela Rebel.
Spreker Angela Rebel. Foto: Humanitas

Angela Rebel over verlies en rouw bij Het Verliespunt in Eemnes

Zorg

EEMNES - Een dierbare verliezen en daar overheen komen vergt veel geduld en tijd. Nu de feestdagen steeds dichterbij komen kan het gemis ook sterker worden. Om ondersteuning te krijgen in deze moeilijke tijd organiseert Versa Welzijn en Humanitas Eemland het Verliespunt.

Hierbij geeft Angela Rebel tips over hoe er om moet worden gegaan met rouw tijdens de feestdagen. Zij komt meer vertellen over het thema: Verlies en het gemis tijdens de feestdagen.

Het Verliespunt heeft als belangrijkste doel het steunen van mensen die kampen met verlies en rouw. Het punt van rouw is dat er geaccepteerd wordt dat het afscheid definitief is, hier is veel tijd voor nodig aangezien de verwerking met ups en downs gaat. Rouw is niet alleen het gevolg van het verliezen van een dierbare, maar het kan ook door een echtscheiding komen. 

Op zondag 12 december vindt de bijeenkomst over rouw en verlies in Eemnes in het Huis van Eemnes, Noordersingel 4, plaats. Het begint om 14.00 en eindigt om 16.30 uur, de inloop is vanaf 13.45 uur. Er gaat ook nog ruimte zijn om eigen ervaringen te laten horen. Aanmelden gaat via de email: steunbijverlies.eemland@humanitas.nl.  

Uit de krant