Afbeelding
Foto: Boekscout

Boek Iet Ringrose uit Laren over partner met Alzheimer

Zorg

LAREN - Iet Ringrose uit Laren heeft het boek ‘Alles sal reg kom - Alzheimer: onbevroede kansen op uitzicht’ op 18 maart uitgebracht.

Iet Ringrose vertelt over het akelige proces bij haar levenspartner Antoinet, toen zij erachter kwam dat zij de ziekte van Alzheimer had in een intiem verslag.

Het is in emotioneel opzicht een belangwekkend positief verlopende ontwikkeling, hun sterke verbondenheid blijft hun kompas. Maar er ontwikkelt zich tegelijkertijd ook een bijzonder proces bij Antoinet en bij hen samen. 

Biografie
Deze biografie over een ingrijpende periode, waarin de coronapandemie een belangrijke rol speelt, is uitgegeven door uitgeverij Boekscout.

Met behulp van haar dagboeknotities vertelt Iet Ringrose het verhaal van Antoinet, die steeds zieker wordt van de ziekte van Alzheimer. Als de situatie thuis onhoudbaar is geworden, wordt Antoinet genoodzaakt opgenomen in een verpleeghuis.

Verrassende wending
Dit moeilijke en verwarrende proces neemt een verrassende wending, die zich voortzet en uitbreidt in de loop van de tijd.

Ze spreekt vaker haar liefde welbewust uit, die ze verbindt met haar diepe, spirituele geloof. Als ze uiteindelijk bijna niet meer in staat is te spreken, communiceert ze dit op een ander niveau.

Liefde inspiratiebron
Hun onderlinge liefde blijft hun inspiratiebron en is het baken waarop ze zich vastberaden blijven richten. Tegelijkertijd maakt Antoinet haar eigen bijzondere proces door.

In het verpleeghuis overlijden de meeste bewoners aan corona, onder andere Antoinet, maar het is vredig. Schilderijen die Antoinet tijdens haar leven maakte, illustreren het verhaal.

Over de auteur
Iet Ringrose is in 1939 in Indonesië geboren. Ze heeft na haar schooltijd en studie Pedagogiek met kleuters en gehandicapte schoolkinderen in de tropen gewerkt. Zij verbleef daar met haar gezin voor een lange tijd.

Na terugkomst in Nederland volgde ze een psychotherapieopleiding en ging zij als psychotherapeut werken op een RIAGG met kinderen en volwassenen en in haar eigen praktijk als traumatherapeut. Haar interesses betreffen, naast haar beroep: muziek, spiritualiteit, literatuur, kunst, cultuur, natuur, en dieren.


Iet Ringrose. Foto: Aangeleverd

Uit de krant