Van links naar rechts: Hetty Henneveld (kinderarts), Bart Pijnenburg, Denise Zeegers, Willianne van Wagtendonk en Arie van der Steen.
Van links naar rechts: Hetty Henneveld (kinderarts), Bart Pijnenburg, Denise Zeegers, Willianne van Wagtendonk en Arie van der Steen. Foto: Aangeleverd

Lions Naarden-Bussum sponsort opleiding angstreductie bij kinderen Tergooi

Zorg

BLARICUM - Het multidisciplinaire team van verpleegkundigen van de verkoever, kinderafdeling en spoedeisende hulp van Tergooi MC in Blaricum kregen dinsdagmiddag een cheque van 2.000 euro namens serviceclub Lions Naarden-Bussum.

Deze cheque werd uitgereikt door Bart Pijnenburg en Arie van der Steen. Met dit mooie bedrag kunnen de verpleegkundigen deelnemen aan de driedaagse training in Procedureel Comfort voor kinderen. 

Tijdens deze training leert een team die bestaat uit verschillende zorgverleners uit dezelfde instelling, de basiskennis en –vaardigheden die nodig zijn om angst te verminderen bij medische handelingen bij kinderen.

Fantastisch
“Het is fantastisch dat de Lions Naarden-Bussum bijdragen aan een opleiding voor verpleegkundigen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de kennis en vaardigheden voor angstreductie bij kinderen die het ziekenhuis bezoeken als een olievlek zal werken.”

“Heel veel kinderen zullen minder angstig de behandeling ondergaan en met meer vertrouwen het ziekenhuis verlaten”, aldus kinderarts Ellen Bannink.

Uit de krant