Geen vraag naar 'lokale' verloskamers

  Zorg

REGIO - De verloskamers van Tergooi in Blaricum blijven gewoon Blaricums grondgebied. Bij het ziekenhuis zijn er geen vragen om baby's in een andere gemeente dan Blaricum geboren te laten worden. Dat laat Tergooi weten in reactie op het nieuws dat in Amstelveen een van de verloskamers Amsterdams moet worden.

In het Amstelveense ziekenhuis Amstelland gaan stemmen op om een van de verloskamers tot Amsterdams grondgebied aan te wijzen. De baby's die daar geboren worden hebben zo Amsterdam als geboorteplaats in hun paspoort staan, in plaats van Amstelveen. 

Die vraag speelt totaal niet bij Tergooi Blaricum, zo zegt het ziekenhuis. Er zijn geen ouders die aangeven moeite te hebben met Blaricum als geboorteplaats. "De enige keer dat dit bij ons gespeeld heeft, is toen de Hilversumse verloskamers naar Blaricum gingen, jaren geleden bij de fusie. Dat zorgde toen voor wat rumoer."

Blaricum verdwijnt op den duur overigens uit de paspoorten van de baby's. Vanaf 2021 wordt alle zorg geconcentreerd in een nieuw ziekenhuis in Hilversum. Daar komen ook verloskamers. 

Meer berichten