Veel steun voor handtekeningenactie voor behoud Tergooi

  Zorg

BUSSUM - De Bussumse actie voor het behoud van het Blaricumse Tergooi-ziekenhuis heeft de afgelopen weken al meer dan 6000 handtekeningen opgehaald. Dat laten de actievoerders weten. De actie gaat nu verder de regio in.

De actie loopt vanwege de naderende sluiting van Tergooi. De afgelopen weken konden mensen op veel plekken tekenen om te protesteren voor het behoud van het ziekenhuis. Dat werd dus veel gedaan. "Het enthousiasme om te tekenen is erg groot en bewoners starten zelfs eigen initiatieven om meer handtekeningen opgehaald", vertelt actievoerder Peter-Jan Schatens.

De Bussumer merkt dat maar weinig mensen op de hoogte zijn van de plannen met het ziekenhuis. "Er is verbazing en soms ook boosheid, voor veel mensen komt de sluiting onverwacht", aldus Schatens.

Actievoerders streven naar 10.000 handtekeningen
De handtekeningenactie gaat voorlopig door. Er worden ook verder in de regio handtekeningen opgehaald. "We gaan door tot zeker 10.000 handtekeningen. Afgelopen week heb ik het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport benaderd om de handtekeningen aan minister Schippers te mogen overhandigen. Daarnaast heb ik gevraagd of haar ministerie het inmiddels financieel en qua marktontwikkeling rammelende Zorgpark Plan Monnikenberg te toetsen aan de huidige marktontwikkeling in de zorg."

Meer berichten