Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché (Foto: Bastiaan Miché)

Tergooi start met nieuw schouder- en elleboogcentrum

  Zorg

HILVERSUM - Na een succesvolle pilot start Tergooi vrijdag in Hilversum met een nieuw schouder- en elleboogcentrum. Het centrum biedt gespecialiseerde zorg aan patiënten met acute en chronische aandoeningen aan schouder en elleboog. 

In het centrum worden patiënten met acute en chronische letsels behandeld. Tot de acute letsels behoren trauma's (breuken) en sportletsels aan schouder en elleboog, tot de chronische aandoeningen bijvoorbeeld artrose en instabiliteit. Orthopeed, traumachirurg, radioloog en fysiotherapeut werken samen in het Schouder- en Elleboogcentrum van Tergooi.

Sneller en accurater
Door schouder- en elleboogzorg vanuit één centrum aan te bieden kunnen patiënten sneller en accurater worden behandeld, is de gedachte. In het centrum staat het one-stop-shop-principe centraal. Op één dag vinden verscheidene onderzoeken plaats. Zij kunnen vaak binnen één week terecht. Een röntgenfoto, echografie of MRI scan kunnen indien nodig direct op dezelfde dag als het eerste consult worden gemaakt. De uitslag van de foto en het behandelplan worden dan direct besproken. Alle andere vormen van diagnostiek, zoals een CT-scan, zijn ook beschikbaar.

De orthopeden en initiatiefnemers van het schouder- en elleboogcentrum, Maarten de Vos, Roeland Riedijk en Reinder Wolvius, hebben de ambitie om hét specialistische centrum van Midden Nederland te worden voor mensen met schouder- en elleboogklachten. Dit doen zij door meerdere disciplines intensief en efficiënt samen te laten werken en de patiënt goede, betaalbare en toegankelijke zorg leveren. Ook is met de start van het nieuwe centrum een specifiek spreekuur gestart voor de complexe schouder- en elleboogproblematiek in samenwerking met revalidatiecentrum De Hoogstraat.

2.000 patiënten
In Tergooi worden jaarlijks meer dan 2.000 patiënten met aandoeningen aan schouder en elleboog behandeld. Tergooi staat landelijk in de top drie van zorgaanbieders die de meeste schouderprotheses plaatsen. Bijna 10 procent van alle elleboogprotheses die in Nederland plaats vinden worden bij Tergooi uitgevoerd.


4 reacties
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail