Janneke Brink nieuw lid raad van bestuur Tergooi

  Zorg
Foto: Tergooi

HILVERSUM - Janneke Brink is benoemd als lid raad van bestuur van Tergooi. Zij volgt daarmee Ruurd Jan Roorda op die heeft besloten om Tergooi te verlaten. Janneke Brink zal op 1 mei 2018 starten.

De raad van toezicht is zeer verheugd over de komst van de 45-jarige Brink. Voorzitter Jim Emanuels: "In diverse rollen heeft zij bewezen om complexe zorgorganisaties op een gedreven, verbindende en resultaatgerichte wijze te kunnen aansturen. Haar ervaring in zowel een algemeen ziekenhuis als in academische ziekenhuizen is voor ons van grote waarde."

Samen met bestuursvoorzitter Hans den Hollander gaat Brink nu verder invulling geven aan de - samen met de medische staf en de organisatie gekozen - strategische koers van Tergooi, zoals die de afgelopen jaren is ingezet. "Tergooi loopt voorop om de zorg van de toekomst vorm te geven, waarbij de zorg voor de patiënt op de eerste plaats staat", aldus Brink. "Ik ben enthousiast over de gedrevenheid en betrokkenheid waarmee de  professionals van Tergooi zich daar - dag in dag uit - voor inzetten. Ik kijk er naar uit om daar samen met hen een bijdrage aan te mogen leveren."

Brink heeft een achtergrond als bedrijfskundige en zou goed bekend zijn met algemene en academische ziekenhuizen. Sinds 2013 is zij werkzaam als divisiemanager bij het UMC Utrecht waar zij primair verantwoordelijk is voor de patiëntenzorg. Vanuit die hoedanigheid is zij tevens verantwoordelijk voor het inzetten en optimaliseren van verbeterprocessen op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid.

Als voorzitter van de regiegroep patiëntenportaal gaf zij daarnaast leiding aan de invoering, implementatie en optimalisatie van het portaal. In de jaren daarvoor was zij oonder andere adjunct directeur Strategie, Beleid & Verantwoording van het Erasmus Medisch Centrum en manager Marketing & Communicatie bij ziekenhuis Rijnstate, waar zij o.a. de concernstrategie van het ziekenhuis ontwikkelde.

Meer berichten