[Update] Noodsituatie Tergooi opgeheven, drie operaties afgezegd | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Tergooi in Hilversum.
Tergooi in Hilversum. (Foto: Bastiaan Miché)
Update

Noodsituatie Tergooi opgeheven, drie operaties afgezegd

  Zorg

BLARICUM - De computerstoring die Tergooi in zowel Hilversum als Blaricum vandaag trof, is verholpen. De noodprocedure is inmiddels opgeheven. Wel zijn drie operaties afgezegd.

Tergooi werd vanochtend rond 8.00 uur getroffen door een grote computerstoring. Oorzaak was een probleem bij de vervanging van de noodstroomaccu. Aangezien computers vervolgens niet konden worden opgestart, werd besloten over te gaan op de noodprocedure.

Een woordvoerder geeft aan dat geprobeerd is de overlast voor patiënten tot een minimum te beperken. "De veiligheid van zorg is niet in gevaar geweest. Wel moesten patiënten soms iets langer wachten op hun afspraak of moest die worden verplaatst."

Uit voorzorg zijn drie geplande operaties afgezegd, maar konden alle overige operaties doorgang vinden. In de loop van de dag is de storing verholpen en is overgegaan op de reguliere werkwijze. Daarbij hebben alle zorggerelateerde activiteiten hierbij prioriteit gekregen. 

De noodprocedure betekende in dat veel werk dat normaal met de computer wordt gedaan, nu met papier ging. Dat had gevolgen voor de spoedeisende hulp. De selectiecriteria waren - zeg maar - nu iets strenger dan normaal. Alleen de acute gevallen werden geholpen. 

Ook op de poliklinieken ging het werk lange tijd wat langzamer dan normaal. Het kon zijn dat gemaakte afspraken met cliënten vertraging oplopen of zelfs werden verplaatst naar een andere dag. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>