Afbeelding
Foto: Bob Awick

Aanpak supercars-autospotters Brink wordt voortgezet

Buurt / wijk

LAREN - De gemeente Laren zal de frequente handhavingsinzet op de Brink voortzetten. Dit laat het college op 6 juli weten in een informatiebrief.

In februari was er sprake van een forse toename van het aantal supercars en jonge autospotters. “Het autotoerisme in Laren is niet nieuw, maar is sinds de sluiting van veel andere mogelijkheden voor tijdverdrijf wel enorm toegenomen”, legt het college uit. “Het zorgde voor een situatie die vanuit openbare orde en veiligheid niet acceptabel was.”

De integrale inzet van verkeersregelaars en BOA’s bleek het meest effectief te zijn voor een verkeersveilige en rustige situatie op de Brink. Daarom zet de gemeente deze aanpak voort tot na de zomer. De inzet zal worden op- of afgeschaald indien de situatie dit vraagt, maar het college heeft zich voorgenomen de huidige aanpak in ieder geval voor te zetten zolang de problematiek in 2021 aanhoudt. Wel verwacht het college dat het autotoerisme vermindert, naarmate de versoepelingen van de coronamaatregelen groter worden. 

Uit de krant