In 1991 nam Annelies Gehring de Larense Boekhandel over.
In 1991 nam Annelies Gehring de Larense Boekhandel over. Foto: Sanne Bakker

Annelies Gehring kijkt terug op 30-jarig jubileumfeest: “Ik ben enorm verrast!”

Mensen

LAREN - Het is inmiddels dertig jaar geleden dat Annelies Gehring de Larense Boekhandel aan de Naarderstraat overnam van Judi Kluvers. Dit 30-jarig jubileum werd op 1 juli gevierd. 

Gedurende de dag kwamen klanten langs met bloemen en chocolade. De medewerkers van de Larense Boekhandel hadden daarnaast een speciale ochtend georganiseerd. “Ik was totaal overweldigd door de manier waarop mijn medewerkers mij verrast hebben”, vertelt Annelies. Een college haalde haar ‘s ochtend vroeg op, met een auto die omgetoverd was om op een limousine te lijken. “Toen we aankwamen bij de boekhandel stonden alle medewerkers klaar met champagne”, vertelt Annelies lachend. “Ze hadden zelfs speciale buttons voor ons laten maken. Toen dat allemaal een beetje gezakt was, liepen we de winkel in, naar achteren. Daar hadden mijn medewerkers een ontbijt klaargezet, met alles erop en eraan” Het ontbijt bestond uit lokale, Larense producten, iets wat Annelies erg belangrijk vindt. 

Even later schoven wethouder Peter Calis en burgemeester Nanning Mol aan bij het ontbijt. “De burgemeester hield toen een toespraak die er toe deed”, vertelt Annelies na. “Wij hebben namelijk een burgemeester die leest. Hij begrijpt dus hoe belangrijk de Larense Boekhandel voor Laren is.”

Uit de krant