Afbeelding
Foto: Bob Awick

Week tegen Eenzaamheid in Laren: Brinkhuis geeft extra aandacht

Mensen

LAREN - In het Brinkhuis vond vandaag de opening van de Week tegen Eenzaamheid in Laren plaats. Wethouder Den Dunnen bezocht een koffieochtend; een van de vele activiteiten in Laren om tot en met 7 oktober eenzaamheid extra hard tegen te gaan.

Den Dunnen: “De week tegen de Eenzaamheid zou eigenlijk ‘Week van de Aandacht’ moeten heten. We roepen alle inwoners van Laren dan ook op om aandacht te geven aan mensen in eigen omgeving die weinig contact meer hebben met anderen. Dat kan gewoon door gewoon te vragen: Hoe gaat het met u? Of een praatje op straat te maken of samen iets te ondernemen.”

Samen een vol programma

Om dit te stimuleren, organiseren het Brinkhuis Laren, Versa Welzijn, de bibliotheek en Dorpsradio Laren in samenwerking met vrijwilligers allerlei activiteiten. Zo is er op 1 oktober een jongeren-inloopavond bij Dynamic Arts in De Scheper. De King Arthur Groep houdt op 2 oktober een Open Huis, met koffie of soep en een optreden van MCC in Muziekcentrum Schering & Inslag. Diezelfde dag vindt ‘s middags het Brinkhuis Bingo plaats in de foyer van het Brinkhuis. Elke ochtend biedt de Dorpsradio gratis koffie aan. Alle activiteiten zijn te vinden op de website www.hartvanlaren.nl

Bezoek op verzoek

Burgemeester Nanning Mol en de drie wethouders van Laren brengen op verzoek een bezoek bij inwoners van Laren in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. “Kent u iemand die zo’n bezoek van burgemeester of wethouder op prijs zou stellen? Meld haar/hem dan aan via info@hartvanlaren.nl”, aldus de organisatie. “Hier kunnen ook mensen aangemeld worden voor het zogenaamde ‘Automaatje’: het maken van een autoritje met een vrijwilliger van het Brinkhuis, door het Gooi of naar plaatsen waar herinneringen liggen.”

Ansichtkaarten

In het huis aan huis verspreide Larens Journaal van deze week zit een ansichtkaart die gebruikt kan worden om iemand uit te nodigen voor een kopje koffie, een autoritje, wandeling of iets anders. De kaarten zijn ook af te halen bij publieke locaties, als het Brinkhuis en het raadhuis. 

Uit de krant