Karin was genomineerd door buurvrouw Yvonne en ontving de award uit handen van Liza Collignon.
Karin was genomineerd door buurvrouw Yvonne en ontving de award uit handen van Liza Collignon. Foto: Het Gooi en Omstreken

Karin Masalski uit Blaricum wint Buur van het Jaar Award

Mensen

BLARICUM - Tijdens de Nationale Burendag overhandigde Liza Collignon, projectleider Participatie van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken, de Buur van het Jaar Award aan Karin Masalksi (57) uit Blaricum.

De Buur van het Jaar Award wordt sinds 2019 door de woningcorporatie uitgereikt. Huurders van Het Gooi en Omstreken konden tot 31 augustus hun favoriete buurman of buurvrouw nomineren. Yvonne Klein (64) zag de oproep en nomineerde haar buurvrouw. “Karin heeft heel veel voor mij en mijn man gedaan in de afgelopen periode. Ze verdient het echt om in het zonnetje gezet te worden”, vertelt Yvonne. 

Liza Collignon: “Juist in coronatijd is goed contact tussen buren van belang. Zo wordt de drempel lager om eventueel hulp te vragen. We zijn daarom heel blij met mensen zoals Karin.”

“Fantastisch, zo’n buurvrouw!”

Toen Yvonne op vakantie was, ging Karin langs bij haar moeder om haar gezelschap te houden. “Even een gebakje eten en een kopje koffie drinken”, legt Yvonne uit. Karin kwam tijdens een van deze bezoeken met het idee om Yvonne op haar vakantieadres te videobellen. “We zagen uiteindelijk alleen haar oor op het beeldscherm, wat hebben we gelachen met elkaar!”

Ook in lastigere periodes is Karin altijd bereid om Yvonne te helpen. “Mijn man heeft veel in het ziekenhuis gelegen”, vertelt Yvonne. Omdat ze geen rijbewijs heeft, vroeg ze Karin om haar te vervoeren naar het ziekenhuis. “Al was het midden in de nacht, ik kon altijd bij Karin in de auto springen.”

Daarnaast trof het coronavirus ook de familie van Yvonne. “Dat was een zeer verdrietige periode. Gelukkig stond Karin altijd voor me klaar, net als voor de andere buren. Een luisterend oor of de boodschappen, ze doet het gewoon. Fantastisch, zo’n buurvrouw!”

Karin is blij verrast met haar winst. “We hebben samen een bijzondere band opgebouwd in de afgelopen vijf jaar dat we hier naast elkaar wonen”, vertelt ze. “Ik vind het ontzettend lief van Yvonne dat ze mij heeft genomineerd voor deze titel.” Karin neemt met de titel het stokje over van Meindert, de winnaar van 2020.

Uit de krant